vrijdag 9 april 2010

Eerste vergadering met de leiders

Afgelopen woensdag hebben we de eerste vergadering gehad met alle leiders (ongeveer 40 voorgangers en oudsten) van Sucre en Oxamarca met hun buitenposten (anexos): 18 kerkjes in totaal. Het is elke keer weer een feest om elkaar weer te zien na de regentijd voor het inplannen van het nieuwe seizoen; ook de mensen onderling genieten er enorm van. Zoals we al eerder schreven, wordt dit jaar het programma behoorlijk omgegooid.

De 3-daagse Bijbelconferenties voor de leiders zullen worden gehouden in Cajamarca in plaats van in hun eigen dorpjes. We krijgen de beschikking over de kerk en bijzalen van “onze” kerk hier. Er is ruimte voor de lessen, slaapgelegenheid en ook een keuken waar gekookt kan worden. We verwachten dat er zo´n 45 mensen zullen komen. Er is gesteld dat er minstens 3 leiders per kerk moeten komen, maar er zijn kerkjes, die wel heel klein zijn, waardoor er maar 1 of 2 kunnen komen. We dringen er erg op aan dat er leidersteams gevormd zullen worden, zodat het niet meer van één man zal afhangen. Dat kost voor sommige mensen een omslag in hun denken, maar we geloven dat het beter is voor de voortgang van het werk. Vaak moet één wegens werk of gezondheid een tijd zijn dorp verlaten en dan kan de ander het werk “gewoon” voortzetten.

Er zijn 3 conferenties gepland in Cajamarca. Daarnaast nog 2 conferenties voor (toekomstige)jeugdleiders, ook in Cajamarca. Judith en Wilfredo stellen het programma van de workshops voor jeugdleiders samen en verzorgen ook het programma van de jeugdweekenden. Verder zijn er in het binnenland 3 jeugdweekenden gepland en 2 huwelijksconferenties met een top van 40 echtparen om beter aandacht aan iedereen te kunnen geven. Deze weekenden en huwelijksconferenties worden in de campo gehouden.

Tijdens de vergadering komen er allerlei meningen van de mensen naar voren en merken we vooral dat het heel erg nodig is dat de lessen verdiept worden met onderwerpen als leringen over sektes, administratie van de gemeente en conflictbeheersing, e.d.. Dat naast de onderwerpen van hermaneutica en homiletiek. We zoeken buiten het gewone team ook gastdocenten, dat is ook een onderwerp van gebed.

30 April – 2 Mei – Jeugdweekend in OXAMARCA (Wilfredo en Judith)
15 - 16 Mei – Jeugdleidersconferentie in CAJAMARCA (Wilfredo en Judith)
31 Mei – 3 Juni – I Leiders Conferentie in CAJAMARCA
11-13 Juni – huwelijksconferentie in OXAMARCA
14-16 Juni – huwelijksconferentie in PIOBAMBA
2-4 Juli – Jeugdweekend in SUCRE (Wilfredo en Judith)
26-29 Juli - II Leiders Conferentie in CAJAMARCA
5-6 Augustus – Zondagschool-seminar in PIOBAMBA
27-29 Augustus - Jeugdweekend in SUCRE (Wilfredo en Judith)
13-16 September - III Leiders Conferentie in CAJAMARCA
8-10 de Oktober - Jeugdleidersconferentie in CAJAMARCA (Wilfredo en Judith)
8-9 de Oktober – Zondagschool-seminar in OXAMARCA
21 Oktober – Algemene vergadering voor evaluatie en afsluiting 2010

Geen opmerkingen: