maandag 1 januari 2001

Info Ger en Froukje Prakken

Ger en Froukje Prakken zijn eind 2000 voor een tweede periode naar Perú gegaan.
Zij werkten 9 jaar daarvoor als leiders van een evangelische kerk in Huancayo, een grote stad in het centrum van Perú op 3500m. boven zeeniveau. Zij woonden destijds met hun gezin in Huancayo.

Momenteel wonen ze als echtpaar in Cajamarca, een middelgrote stad met 150.000 inwoners op 2850 m. hoogte in het noorden van Perú. Cajamarca is bekend vanwege de grootste goudmijn van Zuid-Amerika, maar dat heeft weinig blijvende vooruitgang gebracht voor de arme boeren van streek.
Ger en Froukje werken met de leiders van de kleine kerkjes in het binnenland, waar zij driedaagse lessen verzorgen op geestelijk gebied, maar ook voorlichting geven in praktische zaken als gezinsplanning, gezondheid, opvoeding en huwelijk.Met een Jeep gaan zij het binnenland in naar centrale dorpen, waar de mensen van de omliggende dorpen samenkomen voor de lessen. Daarna gaan zij weer terug naar Cajamarca waar de volgende “school” wordt voorbereid. Zij hebben medewerking van lokale mensen, die eveneens in andere plaatsen lessen verzorgen.

Geen opmerkingen: