donderdag 5 november 2009

Hier en Daar...

Walik, 5 november 2009

De hoogste tijd om onze weblog enigszins bij te werken !
Sinds half augustus zijn we in Nederland. Ons verlof werd vervroegd vanwege het overlijden van Gers broer. Het was goed om samen met de familie hem te kunnen begraven na een bijzondere uitvaartdienst waarin duidelijk getuigd werd van de hoop die ook Marinus had: de opstanding der doden. Heel hartelijk dank voor het medeleven wat we van velen ontvingen.

Leven en dood liggen vaak vlak bij elkaar. In augustus werd onze kleindochter Elena bij Menno en Mireille geboren en in september David bij Natasja en Hylke. Heel erg fijn dat we dit keer al zo dicht bij waren. Het went nooit om ver van je kinderen te wonen in die bijzondere momenten. De eerste maand hebben we dan ook besteed aan het bezoeken van onze kinderen. Daarna begon de rondreis door Nederland.

Het is wel wennen aan de files en de omleidingen.(Ger zegt wel eens:”De grootste omleiding ter wereld heet Nederland”.) Ik geloof dat we liever (wat langzamer) in de bergen van Cajamarca reizen. We hebben wel enorm genoten van de late zomer en ook de herfstkleuren waren weer prachtig. Vooral de lange zomeravonden zijn erg fijn.

Regelmatig hebben we contact met Judith, die ons in Cajamarca goed vertegenwoordigt. Zij is naar de laatste vergadering met de leiders van alle betrokken kerkjes in het binnenland gegaan. Er kwamen hoopvolle signalen. Door onze afwezigheid werden de voorgangers zich bewust dat er een dag komt dat ze het “alleen” zullen moeten doen. Er kwamen spontaan allerlei nieuwe ideeën voor het programma van volgend jaar. Een heel goed teken.
Verder hoorden we dat de jeugdweekends in Sucre en Oxamarca vervolg hebben gekregen in groepen jongeren die wekelijks bij elkaar komen. Een blijde verrassing.
We hebben al weer allerlei nieuwe ideeën om deze ontwikkeling te ondersteunen.

Ook het programma van het Lilianefonds gaat “gewoon” door. Janett is heel trouw en doet het werk met veel inzet. Haast zou je zeggen dat we goed gemist kunnen worden, maar toch zien we er met verlangen naar uit om weer voet op Peruaanse bodem te zetten.
We genieten enorm van alle gastvrijheid en willen iedereen heel hartelijk danken, die blijk geeft van betrokkenheid.

De uitzenddienst zal zaterdagmiddag 2 januari plaats vinden in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap Leusden, adres; Larikslaan 14 om 14.30 uur.
Heel hartelijk welkom.

Ger en Froukje

Geen opmerkingen: